Beperking van 20 mensen op praalwagen voorkomt onverzekerbaarheid


7 februari '24 - De tijd van 'iedereen en zijn moeder' op de praalwagen is voorbij: verzekeraar de Vereende beperkt het aantal mensen op de carnavalswagens tot maximaal twintig. Hoewel in 2023 al aangekondigd, zagen lang niet alle carnavalsvereniging dit aankomen. Dát snapt Bert Sonneveld van de Vereende nog wel. Maar kom bij hem niet aan met dat de Vereende streng is geworden. "Het zijn lage premies gezien het risico: dat willen we zo houden."

Het maakte nogal wat los in de regionale dagbladen van voornamelijk Limburg en Noord-Brabant: het ‘beperkte’ aantal mensen op de praalwagen. Tussen aanhalingstekens inderdaad. Want dat er überhaupt al twintig mensen verzekerd op een trekker en platte kar mogen staan, die eigenlijk bedoeld is om zaken als hooi en bieten mee te vervoeren; dáár stapt men misschien wel iets te makkelijk overheen vindt marketing- en acceptatiemanager van de Vereende, Bert Sonneveld.

Nodig om onverzekerbaarheid te voorkomen

Sonneveld: “Eerlijk, we zitten er wel een beetje mee in onze maag. We zijn de enige verzekeraar die een praalwagenverzekering voor één optocht aanbiedt en hebben als missie om onverzekerbaarheid tegen te gaan. Maar dat maakt preventie en het treffen van voorzorgsmaatregelen wat ons betreft wel echt cruciaal.”

Verder lezen op AMweb

Tags