Bezorgbrommers in uw portefeuille

3 april 2019 - Deze week ontvangen al onze assurantieadviseurs die bezorgrestaurants als klanten hebben een e-mailing. De mailing gaat over de actie die wij opzetten voor het terugbrengen van schades voor maaltijdbezorgers. De noodzaak van de actie is inmiddels bij iedereen duidelijk. Maaltijdbezorgers rijden relatief veel schade, bijna 6 keer meer dan een reguliere brommer. De schade is gemiddeld ook 75% hoger. En bestuurders van brom- en snorfietsen hebben 30 x meer kans op een dodelijk ongeval dan een automobilist.

De actie bestaat uit 3 onderdelen:

1. Vijf verkeersregels

Om de verkeersveiligheid te verhogen en de schadelast te verminderen hebben Veilig Verkeer Nederland en de Vereende een campagne opgezet. Uit onderzoek blijkt dat de meeste ongelukken worden veroorzaakt door het gedrag van de maaltijdbezorger, zoals te snel rijden voor de situatie, geen voorrang geven of afgeleid zijn door bijvoorbeeld gebruik van de telefoon. Daarom hebben we 5 regels opgesteld die – als ze consequent gevolgd worden – bijdragen aan veiliger rijden door maaltijdbezorgers. Om de boodschap opvallender en prikkelender te maken voor de bezorgers, hebben we deze laten vertalen in straattaal door een rapgroep uit Amsterdam. We hebben ook de bekende YouTuber Kalvijn uitgenodigd om een filmpje te maken over deze 5 regels.

Meer informatie over de 5 verkeersregels kunt u hier vinden.

2. Informatiepakket

Verder hebben we deze 5 regels verwerkt in een informatiepakket:

  • / Sticker met de 5 verkeersregels. Deze is bedoeld voor op de box van de bezorgbrommer. Het formaat is A4 liggend. Posters met de 5 verkeersregels. Deze is bedoeld voor in het bezorgrestaurant op een plek waar de maaltijdbezorgers veel komen, zoals in een kantine (indien aanwezig) of bij de kapstok.
  • / Op de poster staan natuurlijk de 5 verkeersregels, maar ook een QR code die linkt naar een filmpje van de bekende YouTuber Kalvijn die daarin de verkeersregels toelicht. Het formaat is A2 staand.
  • / Een contract. Het is de bedoeling dat de eigenaar van het bezorgrestaurant dit uitprint en samen met de maaltijdbezorgers dit contract tekent voordat deze de weg opgaan, zodat het bewustzijn wordt vergroot om veiliger aan het verkeer deel te nemen.

Voorbeelden van de stickers, poster en het contract kunt u hier vinden.

3. Korting Eigen risico

Daarnaast kunt u korting ontvangen op het eigen risico op bezorgbrommers. Lees hier meer over op de volgende pagina. We hopen hiermee het aantal ongelukken en schades te verminderen, zodat op de langere termijn de premies kunnen worden verlaagd. U kunt hier alles over de actie lezen.

Meer informatie over de actie omtrent het eigen risico kunt u hier vinden.

Meer informatie?

Heeft u ook bezorgbrommers in uw portefeuille en heeft u geen mailing ontvangen? U kunt hier alles over de actie vinden. U kunt hier ook kosteloos informatiepakketten bestaande uit stickers en een poster bestellen.