Bijzondere risico’s in de praktijk

Woensdag 17 april 2019 was de Vereende natuurlijk aanwezig op het event Bijzondere Risico’s van VVP. Voorafgaand reed een volle RotterTram door Rotterdam waar assurantieadviseurs werden getrakteerd op de highlights van Rotterdam en een smakelijke lunch. Ondertussen werden gezellig ideeën en ervaringen uitgewisseld. Een goede manier voor de Vereende om te kijken hoe onze dienstverlening beter kan aansluiten bij de praktijk van de assurantieadviseur.

Als dé specialist voor bijzondere risico’s voor bijvoorbeeld risicovolle beroepen, grote evenementen met motorrijtuigen of bijzondere objecten, leverden wij natuurlijk graag een bijdrage aan het event. Gert-Jan Paauw, specialist bij de Vereende, behandelde in 2 workshops aansprekende voorbeelden van bijzondere risico’s, met name op het gebied van motorvoertuigen. Dit waren risico’s die de Vereende in de afgelopen maanden heeft binnengekregen. Hij legde ook uit hoe de Vereende bepaalt of zij een risico kan verzekeren en tegen welke voorwaarden. De workshops werden goed bezocht en waren door de betrokkenheid van deelnemers goed interactief.

Eén van die risico’s was het verzekeren van de RotterTram. De Vereende heeft 2 verzekeringen van de RotterTram in de boeken: een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en een inventaris- en goederenverzekering. Aangezien het een bijzonder risico is, was het vaststellen van de voorwaarden, het eigen risico en de premie maatwerk. En als bijzonder risico en typisch Rotterdams, was het een perfecte lunchlocatie voorafgaand aan het VVP event in Rotterdam.

Tijdens de lunch sprak Bert Sonneveld, verantwoordelijk voor Marketing en Acceptatie, over de rol van de Vereende: “Wij proberen de kans op onverzekerbaarheid te verkleinen. U kunt uw klanten geen  ‘nee’ verkopen, zonder dat u met ons contact hebt opgenomen”.

 

Krijgt u ook aanvragen voor schadeverzekeringen die u moeilijk kunt onderbrengen? De Vereende probeert samen met u naar een oplossing te zoeken.