De Haagse Assurantieclub en de Vereende leren elkaar beter kennen

Op maandagavond 9 oktober 2017 waren twee vergaderzalen van de Vereende omgebouwd om de Haagse Assurantieclub te ontvangen. De HAC is de vereniging van assurantieadviseurs uit de region Den Haag. Zij waren bij ons te gast om de Vereende nog beter te leren kennen. En voor ons was dit uiteraard de ideale gelegenheid nog beter te begrijpen wat er speelt in de markt en waar assurantieadviseurs dagelijks tegenaan lopen.

Bert Sonneveld, verantwoordelijk voor Marketing & Acceptatie, heette iedereen van harte welkom door vanuit ons Rijswijkse pand samen met de Haagse beroepsgenoten over Den Haag uit te kijken. Daarna vertelde Ingrid Visscher, directievoorzitter, wat de rode draad is van alle bedrijfsonderdelen en hoe wij dagelijks werken aan de missie: oplossingen bieden voor maatschappelijke issues in de verzekeringsbranche.

Hierna besprak senior specialist Ruud Bolleboom de verschillende bedrijfsonderdelen. De vragen uit de zaal waren – net als de Vereende – zeer divers. Onder andere werden de volgende vragen door hem beantwoord:

Zijn er voor het Waarborgfonds echt altijd twee mensen nodig als getuigen of kan dat ook met stille getuigen (bijvoorbeeld sporen van een andere auto)?
Wij toetsen of de auto onbeschadigd is neergezet en met schade is aangetroffen bij terugkomst. Daar willen wij op de een of andere manier bewijzen van zien. Dat hoeft niet alleen met menselijke getuigen.

Waarom gaat het Waarborgfonds niet soepeler om met getuigen?
Wij keren schade uit die wordt opgebracht door alle WA-verzekerden van Nederland. En met elkaar willen we dat niet oneindig duur laten worden. Daarom zijn er strenge eisen en wordt een derde van de meldingen niet uitgekeerd.

Wordt vanuit de bijdragen van gemoedsbezwaarden ook hun schade betaald?
Nee, die bijdrage is bedoeld voor onze administratiekosten. Gemoedsbezwaarden betalen hun eigen schade en mocht dat niet lukken dan schiet het Fonds Middelen Gemoedsbezwaarden voor en verhaalt op de schadeveroorzaker.

Helpt het Nederlands Bureau ook bij aanrijdingen in het buitenland?
Ja, het Nederlands Bureau kan de gegevens van de verzekeraar van de tegenpartij achterhalen en zij kunnen uw klant verwijzen naar de Nederlandse vertegenwoordiger van een buitenlandse verzekeraar, zodat uw klant in de eigen taal de afhandeling van de schade kan laten plaatsvinden.

Is er een index op het verzekerd bedrag van 1,2 miljard van de Atoompool?
Het wordt regelmatig herijkt en wordt vastgelegd in de WAKO (Wet Aansprakelijkheid Kernongevallen).

Wat doet de Milieupool rondom de nieuwe wetgeving asbest in 2024?
Wij houden verzekeraars die aangesloten zijn bij ons kenniscentrum goed op de hoogte van zaken die spelen rondom het verbod op asbestdaken in 2024.

Moet de 1 miljard van de NHT niet worden geïndexeerd?
Het miljard is nodig voor een grote terroristische aanslag. We hopen dat dit in Nederland nooit nodig zal zijn, maar voor de aanslagen in Europa van de afgelopen jaren zou 1 miljard per jaar afdoende geweest zijn.

Hebben jullie een verzekeringsplicht?
Nee, dat hebben wij niet. Wij proberen altijd oplossingen te bieden. Dat lukt heel vaak door een combinatie van premie, voorwaarden en Eigen Risico. Maar helaas kunnen we niet voor alle verzekeringsvragen een aanbod doen.

 

Na afloop keken we, onder genot van een drankje en hapje, terug op een zinvolle en plezierige bijeenkomst over een donker geworden Den Haag. Vanzelfsprekend zijn wij ook voor andere groepen bereid een dergelijke bijeenkomst te faciliteren.

de Vereende Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

×