De Week van het geld 2019

20 maart 2019 - Volgende week, van 25 tot en met 29 maart 2019, is het ‘de Week van het geld 2019’. De week wordt georganiseerd door het platform Wijzer in geldzaken, waarvan H.M. Koningin Máxima erevoorzitter is. Ook dit jaar doet de Vereende – vanuit de maatschappelijke rol - hieraan mee.

Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. In de week van het geld verzorgen financiële professionals op aanvraag gratis gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land.

 

Fix je Risk!

De Vereende gebruikt voor de gastlessen het spel dat het Verbond van Verzekeraars heeft ontwikkeld: Fix je Risk.

Met een ‘gaaf’ spel op het digibord laten we kinderen op een leuke manier kennis maken met de basisprincipes van verzekeren. De kinderen leren waarom je premie betaalt en wat een polis is. Zo ontdekken kinderen wat verzekeren is en leren kritisch nadenken: verzekeren is namelijk niet altijd nodig.

Risico’s op schoolkamp

Met ‘Fix je Risk’ leren kinderen nadenken over de risico’s die zij lopen tijdens een schoolkamp, bijvoorbeeld beschadiging van kleding of van de fiets vallen. Ook leren kinderen inschatten hoe groot die kans is. Daarna ontdekken ze spelenderwijs of ze die risico’s zouden moeten verzekeren of juist niet. Doel is dat zij kritisch leren nadenken.

Maandag trappen Jelle Smits en Bert Sonneveld de Week van het geld voor de Vereende af op een basisschool in Den Haag.