Actueel

 

19 september 2019 - De BAVAM-polis is een begrip binnen de Nederlandse markt voor beroepsaansprakelijkheid. In de afgelopen 50 jaar profileerde BAVAM zich met een kwaliteitsproduct en als kenniscentrum en autoriteit in de markt.

Het is een keuze van sommige aanbieders van beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen om met hoge kortingen (op korte termijn) zoveel mogelijk budgetpolissen te verkopen. Dat is niet de lijn van de BAVAM-polis. Deze is gericht op de lange termijn met uitstekende service en gedegen schade-afhandeling.

De strategische keuze om hoge kwaliteit te bieden is de rode draad. Maar wat zorgt dan voor deze hoge kwaliteit? We zetten de onderscheidende voordelen van de BAVAM-polis voor u op een rij:

Specifieke doelgroep

De Vereende is de enige Nederlandse verzekeraar die zich met de BAVAM-polis richt op specifieke beroepsgroepen: assurantieadviseurs en makelaars in onroerende zaken. Sindsdien zijn daar enkele aanverwante doelgroepen bijgekomen. Dan kunt u denken aan financieel planners, adviseurs financieringen en hypotheken of aan mediators.

Door onze focus op deze beroepen zijn onze acceptanten en juristen op onze schadeafdeling experts van deze branches. Mede door het goede contact met brancheorganisaties zijn we uitstekend op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen het domein en kunnen we u snel en adequaat informeren over interessante zaken. Naast – maar minstens zo belangrijk het optimaal behartigen van uw belangen.

Ruime keuzemogelijkheden

Ons product kent veel keuzemogelijkheden qua dekking. Waar sommige aanbieders een budget-product aanbieden, met geen of weinig keuze in verzekerde bedragen en/of eigen risico’s, bieden wij juist verschillende mogelijkheden. Hierdoor kunnen wij een verzekering aanbieden die perfect bij uw behoefte en situatie past.

No-claim bonus voor een goed schadeverloop

Als enige beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar bouwt u bij ons no-claim op. Hiermee kunt u een premiekorting krijgen tot 30%.

Op deze manier deelt u mee als er op uw polis geen schade-uitbetaling is geweest vanwege bewezen aansprakelijkheid voor fouten die u heeft gemaakt.

Direct contact

Ook het direct contact, zonder tussenkomst van en provisie voor een adviseur of inkoopcombinatie, waarderen onze klanten zeer. Bij acceptatie kunt u rechtstreeks met onze medewerkers schakelen voor een offerte op maat. Wijzigingen kunt u eenvoudig doorgeven.

Bij onverhoopte schades wilt u een verzekeraar waar u vanaf het begin terecht kan voor advies en ondersteuning als u vragen heeft. U heeft dan geen behoefte aan een callcenter waar u telkens opnieuw uw verhaal moet vertellen om geholpen te worden. De BAVAM regelt dat. Bij schade heeft u een vaste jurist als aanspreekpunt. Deze zal u van het begin tot het einde bijstaan bij uw aansprakelijkstelling.

Vergaande dienstverlening

Zelfs wanneer er nog geen sprake is van een aansprakelijkstelling, kunnen wij ondersteuning bieden. In sommige gevallen kan dat er zelfs toe leiden dat een aansprakelijkstelling voorkomen kan worden. Dit is natuurlijk in uw belang maar kan ook in het belang zijn van uw eigen klantrelatie.

Daarnaast speelt onze advisering een belangrijke rol. Zijn er documenten die verband kunnen houden met uw aansprakelijkheid? Dan kunnen wij deze voor u toetsen.

Als laatste, maar zeker niet als onbelangrijkste, noemen wij de ondersteuning bij tuchtzaken en ook bij klachten bij Kifid. Wij kunnen u bijstaan tijdens zittingen en helpen bij het opstellen van het verweer.

Voor de BAVAM-polis is het vanzelfsprekend dat dit gebeurt. Bij andere aanbieders moet u soms zelfs een toeslag betalen als u gebruik wilt maken van extra hulp en service. Daar gaat de BAVAM-polis verder dan in de markt gebruikelijk is. Het is dan ook niet vreemd dat onze klanten ons jaarlijks een uitstekende beoordeling geven in het klantonderzoek naar onze dienstverlening (bron: KTO Zakelijk, gecoördineerd door het Verbond van Verzekeraars).

Extra service en advisering: geen eigen risico

Wij vinden het belangrijk binnen onze dienstverlening om u te helpen bij de bovengenoemde zaken. Wij willen benadrukken dat deze ondersteuning geen gevolgen heeft voor uw no-claim en u hiervoor ook geen eigen risico verschuldigd bent.

Korte termijn korting of lange termijn kwaliteit?

Bent u geïnteresseerd in een kwalitatief goede en betrouwbare beroepsaansprakelijkheidsverzekering zodat u zich met een gerust hart kunt richten op wat u het leukste vindt? Het goed adviseren van uw klanten!

Neem dan contact op met onze specialisten van de BAVAM-polis via 070-3408 100 of  [email protected].

Nog geen BAVAM-polis?

Als u van plan bent uw huidige beroepsaansprakelijkheidsverzekering op te zeggen, denk dan ook aan de BAVAM-polis. En neem contact met ons op!