BAVAM-polis

Wat doen wij

Wij richten ons uitsluitend op de beroepsaansprakelijkheid van financieel dienstverleners en makelaars en taxateurs in onroerende zaken. Bij de Vereende hebben wij er bewust voor gekozen om niet de hele markt te bedienen. Daardoor kennen wij de dagelijkse praktijk van deze beroepsgroepen door en door. Vragen over uw polis, de dekking, wijzigingen of overige (juridische) vragen, kunt u allemaal met onze specialisten bespreken. Daarnaast beantwoorden ze uw vragen en geven advies over complexe aanvragen. Een aansprakelijkheidsclaim voorkomen? Onze juristen geven tips. Mocht u aansprakelijk worden gesteld, dan staat een team van juristen voor u klaar om u te helpen bij het behandelen van de claim. Ook kunnen wij u bijstaan bij klachtenprocedures bij de Geschillencommissie makelaardij, Raden van Toezicht en KiFid.

Fouten maken is menselijk. Als professional wilt u financiële bescherming voor de mogelijke gevolgen van het maken van fouten. De BAVAM-polis van de Vereende biedt u die bescherming.

Daarom kiest u voor de BAVAM-polis 

  1. Duidelijkheid in dienstverlening: korte lijnen. U krijgt direct een specialist en/of een jurist te spreken
  2. Complete dienstverlening: onze juristen kunnen óók voor u procederen
  3. Wij delen kennis: ons Kenniscentrum is een bron van informative.

Inloggen Mijn BAVAM-polis

BAVAM
Sinds het ontstaan in 1965 houdt de Vereende (oude label BAVAM) zich uitsluitend bezig met beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor financieel dienstverleners zoals assurantietussenpersonen, hypotheekadviseurs en makelaars en taxateurs in onroerende zaken . De BAVAM-polis is daardoor een begrip geworden. Daar zijn wij trots op!

De naam BAVAM-polis komt nog van het oude label BAVAM. Deze polis is 1 op 1 overgenomen in de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van de Vereende; de BAVAM-polis van de Vereende. Het blijft daarmee de verzekering die  u van ons gewend bent.

De Vereende specialisten
Dagelijkse behartigt een toegewijd team van specialisten en juristen uw belangen.
Onze juristen zijn als geen ander thuis in de verzekeringswereld. De afgelopen jaren zijn wij nauw betrokken geweest bij veel jurisprudenties rondom beroepsaansprakelijkheid van onze doelgroepen.  

Bij welke specialist stelt u uw  vraag?
Acceptatie
De specialisten op de afdeling acceptatie helpen u met algemene vragen over de BAVAM-polis en geven  advies over uw polis of de dekking. Informeren u over wijzigingen en begeleiden  bij het acceptatietraject van de BAVAM-polis.

Schade
Doordat wij de beroepsgroep door en door kennen, kunnen wij u snel en goed adviseren of ondersteunen. Dat doen wij door het voeren van juridisch verweer naar eisers, KiFiD, Raden van toezicht, geschillencommissies of rechters.
Of in de vorm van advies en tips om het risico op claims zo klein mogelijk te maken.
Wordt u tóch aansprakelijk gesteld, dan beoordelen wij, dankzij onze jarenlange ervaring, snel de situatie. Een terechte claim wikkelen we voortvarend en correct af. Ook een onterechte claim handelen wij vriendelijk en correct af.  Daarbij hebben wij ook oog voor uw commerciële belangen.

Waarom kiezen voor de BAVAM-polis van de Vereende?
- Duidelijkheid in dienstverlening. Korte lijnen; u krijgt direct een specialist en/of jurist te spreken.

- Als financieel dienstverlener of makelaar richt  u zich op de dagelijkse, drukke, gang van zaken op uw kantoor. In die drukte is een foutje, ook als professioneel deskundige, zo gemaakt. Deze, soms kleine, onachtzaamheden kunnen grote (financiële) gevolgen hebben. Gevolgen die u niet wilt en niet altijd kunt dragen. In onze toenemende claimcultuur is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dan ook absolute noodzaak. Zonder goede verzekering kunnen beroepsfouten de continuïteit van uw bedrijf in gevaar brengen. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van de Vereende biedt assurantietussenpersonen, makelaars en taxateurs o.z. een zeer uitgebreide dekking bij vermogensschade die is ontstaan als gevolg van één of meer fouten. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van de Vereende biedt financiële zekerheid voor uw onderneming.

- In het geval van een aansprakelijkheidsclaim wilt u zelf niets moeten uitzoeken. Wilt u niet van de bekende kastje naar de muur worden gestuurd. U wilt deskundig en snel advies. U wilt een ‘eigen’ dossierbehandelaar. Dat biedt de BAVAM-polis van de Vereende; duidelijkheid in dienstverlening.

- Complete dienstverlening. Wij informeren en adviseren niet alleen; indien nodig procederen onze juristen ook voor u. Alle facetten die bij een beroepsaansprakelijkheidsclaim komen kijken, handelen onze juristen voor u af. Dit betekent dat we een claim ook afhandelen als er niet geprocedeerd hoeft te worden.

- Kennis delen. Leer van ervaringen. Ons Kenniscentrum is een bron van informatie.
Cliché maar waar; voorkomen is beter dan genezen. Onze juristen geven tips en advies om een aansprakelijkheidsclaim te voorkomen. In ons Kenniscentrum delen wij cases, artikelen en straks whitepapers met u. Zo kunt u altijd leren van anderen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom beroepsaansprakelijkheid.

Voor wie is de BAVAM-polis van de Vereende?
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is specifiek voor financieel dienstverleners, makelaars en taxateurs in onroerende zaken. De BAVAM-polis biedt een uitgebreide dekking bij vermogensschade die is ontstaan door één of meerdere fouten. Het gaat hier om fouten die u als deskundige maakt en waardoor uw klant(en) of een derde  schade lijden.

De BAVAM-Polis kent de volgende te verzekeren rubrieken.
• assurantiebemiddelaar
• bemiddelaar bij financieringen
• bemiddelaar bij hypotheken 
• financieel planner
• makelaar en/of taxateur in onroerende zaken
• bemiddelaar bij sparen en betalen
• dekking Nationaal Regime
• aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

Staan uw werkzaamheden er niet tussen en vermoedt u dat uw werkzaamheden toch te verzekeren zijn onder een van de rubrieken? Neem dan contact met ons op. Samen kunnen we bekijken of  uw werkzaamheden wellicht toch te verzekeren zijn.

Klachtenprocedure
Wij doen onze uiterste best uw aanvraag, wijziging of schadeclaim snel en vriendelijk af te handelen. Bent u toch niet helemaal tevreden? Dan horen wij dat graag. Zo kunnen wij onze dienstverlening blijven verbeteren. Meer informatie over onze klachtenprocedure vindt u hier.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Meer informatie.