Brandverzekering voor bedrijfsinventaris en handelsvoorraad

Een Brandverzekering voor bedrijfsinventaris en handelsvoorraad dekt de schade aan uw inventaris of handelsvoorraad bij brand.

Voor wie

U kunt bij de Vereende terecht als u uw inventaris niet kunt verzekeren in de reguliere verzekeringsmarkt. Uw vorige verzekeraar heeft uw polis bijvoorbeeld beëindigd (royement) vanwege wanbetaling of vanwege het schadeverleden. Wellicht heeft u als eigenaar een strafrechtelijk verleden, of heeft u ooit fraude gepleegd. Of het soort bedrijf is moeilijk te verzekeren bij andere verzekeraars.

Een verzekering bij de Vereende kunt u alleen afsluiten via een assurantieadviseur. Onderaan deze pagina kunt u, na het invullen van uw postcode, de dichtstbijzijnde adviseurs vinden. Neem contact op met één van hen voor meer informatie over het afsluiten van een verzekering bij de Vereende.

Dekking

De dekking is onder andere afhankelijk van het soort bedrijf. De basisdekking is brand, inclusief blikseminslag en ontploffing.  Daarnaast zijn ook de dekkingen Brand- Inbraak of Uitgebreid beschikbaar.

Premie

Omdat de Brandverzekering voor bedrijfsinventaris en handelsvoorraad een bedrijfsmatige verzekering is, wordt de aanvraag handmatig beoordeeld. Op basis van de handmatige beoordeling worden de premie en voorwaarden vastgesteld. Meestal is een risico-inspectie van het te verzekeren gebouw noodzakelijk. De kosten hiervan zijn voor de kandidaat-verzekeringnemer.

Indien noodzakelijk, kunnen op basis van de beoordeling van de aanvraag clausules opgenomen worden of een afwijkend eigen risico worden gehanteerd. Daarnaast is er assurantiebelasting verschuldigd. Voor dit product geldt een percentage van 21% assurantiebelasting.

De premie voor een verzekering voor een Brandverzekering voor bedrijfsinventaris en handelsvoorraad is afhankelijk van het soort bedrijf en de omstandigheden. De minimumpremie per polis bedraagt € 300,-.

Eigen risico

Het standaard eigen risico bedraagt € 500,- per gebeurtenis (dit wordt bij schade ingehouden op de uitkering). Afhankelijk van het soort bedrijf of de bevindingen bij de risico-inspectie kan een hoger eigen risico worden toegepast.

Het eigen risico op uw verzekering kunt u terugvinden op uw polisblad.

Wat moet u doen bij schade?

Als u een beroep wilt doen op uw verzekering, meld dit dan bij uw assurantieadviseur. Hij/zij helpt u dan verder bij het indienen van de schade bij de verzekeraar. De verzekeraar zal de schade verder met u afwikkelen.

Verzekeringskaart

Verzekeringskaart-button_new

Verzekering afsluiten?
Zoek verzekeringsadviseur in de buurt

*De BAVAM-polis kunt u direct bij ons afsluiten.

Voor de assurantieadviseur

De de Brandverzekering voor bedrijfsinventaris en handelsvoorraad kunt u via het portaal OnzeVereende aanvragen door middel van het invullen van een online aanvraagformulier. Bij de Vereende worden zakelijke brandrisico’s na ontvangst van het aanvraagformulier altijd handmatig beoordeeld door een van onze acceptanten.

Wilt uw klant een Brandverzekering voor bedrijfsinventaris en handelsvoorraad, maar heeft u nog geen samenwerkingsverband met de Vereende? Neem dan contact op met ons serviceteam. Dit kan via [email protected] of 070-3408110.