Evenementen

 

Het is soms verbazingwekkend om te zien wat voor evenementen er allemaal in Nederland georganiseerd worden. Een aantal voorbeelden is; autovoetbal, autorodeo’s, autoblubbering, grasmaaierraces, solexraces en een hele reeks trekkertrek’s. Erg leuk om naar te kijken, maar voor ons vooral bijzonder om te verzekeren.

Dekking

Onze evenementenverzekering biedt een aansprakelijkheidsdekking die schade verzekert die deelnemers van het evenement met hun motorrijtuig (of onderdelen daarvan) toebrengen aan anderen dan deelnemers, zoals aan toeschouwers en omstanders die buiten de baan achter een afzetting staan. Ook schade aan hulpdiensten zoals EHBO, brandweer en politie, die zich binnen de afzetting bevinden voor het verlenen van hulp, is verzekerd. De bestuurder van het motorrijtuig zelf is niet verzekerd. Ook aansprakelijkheid tussen deelnemers onderling is niet verzekerd.

Auto rodeo_evenementGeen WAM of AVB dekking

Op de WAM (Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen) is schade veroorzaakt aan derden door deelname aan snelheids- en behendigheidsritten meestal uitgesloten. Onze evenementenverzekering is wel een aansprakelijkheidsverzekering, maar biedt geen WAM dekking. Voertuigen die WAM plichtig zijn, moeten een eigen WAM verzekering hebben.

U heeft voor uw evenement mogelijk al een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) afgesloten. Maar maakt u tijdens uw evenement (ook) gebruik van motorrijtuigen, dan is schade veroorzaakt met of door een motorrijtuig meestal van die AVB uitgesloten. Onze evenementenverzekering kan voor het gemotoriseerde gedeelte van uw evenement dus uitkomst bieden.

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw evenement? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via uw assurantieadviseur om te kunnen beoordelen of onze evenementenverzekering de toevoeging is waar u naar op zoek bent.   

Bijzonderheden

Verzekerde bedrag
Het verzekerde bedrag voor schade is € 1.000.000,-  per gebeurtenis en € 3.000.000,-  per evenement.

Eigen risico
Tenzij anders bepaald, zal een eigen risico van € 500,- per gebeurtenis van toepassing zijn.

Aanvullende dekkingen
Er is geen mogelijkheid om aanvullende dekkingen af te sluiten.

Premie
De premie wordt gebaseerd op het soort evenement, het aantal deelnemers, het aantal dagen dat het evenement duurt en/of de omzet van het bedrijf. Als de premie op basis van de omzet wordt bepaald, zullen wij jaarlijks verzoeken de omzetgegevens door te geven.

Aanvraag

We noemden hierboven al enkele voorbeelden van motorrijtuigen in bijzondere situaties. We kunnen de lijst zo lang maken als we willen, want steeds weer dient zich een risico aan dat wij nog niet eerder hebben verzekerd. Des te groter de uitdaging om op zoek te gaan naar een passende dekking.

Bij de aanvraag van de verzekering proberen wij met onze aanvraagformulieren zoveel mogelijk gegevens te verzamelen om het risico goed te kunnen beoordelen.

Naast algemene gegevens over het evenement, de deelnemers en de motorrijtuigen zijn ook van belang:

  • - Een plattegrond incl. afzettingen en veiligheidsmaatregelen;
  • - Een exemplaar van de reglementen;
  • - Een kopie van de eventueel noodzakelijke vergunningen.

Wat moet u doen bij schade?

Als u een beroep wilt doen op uw verzekering, meld dit dan bij uw assurantieadviseur. Hij/zij helpt u dan verder bij het indienen van de schade bij de verzekeraar. De verzekeraar zal de schade verder met u afwikkelen.

Verzekering afsluiten?
Vind een adviseur in de buurt

(Bijv. 1111AA)

Voor de assurantieadviseur

Samenwerkingsverband
Wilt uw klant een evenementenverzekering, maar heeft u nog geen samenwerkingsverband met de Vereende? Neem dan contact op met ons serviceteam. Dit kan via [email protected] of 070-3408110.