elektrische bezorgfiets

Het straatbeeld verandert nog altijd voortdurend. Waren we, vooral in de grote steden, gewend geraakt aan voorbij razende bezorgbrommers. Tegenwoordig wordt uw pizza net zo makkelijk bezorgd door een koerier op een elektrische bezorgfiets. Milieuvriendelijker en goedkoper, maar wie verzekert die snelle elektrische (speed pedelec) bezorgfietsen? Bij de Vereende kunt u terecht voor een speed pedelec bezorgfietsverzekering.

bezorgfiets vierkant.jpg

de Vereende verzekert de elektrische bezorgfiets

‘Kunnen jullie ook elektrische bezorgfietsen verzekeren?’ Dit is een vraag die wij bij de Vereende steeds vaker krijgen. Er gebeurt binnen bezorgend Nederland veel op het moment. Het bezorgen van maaltijden op bromfietsen zoals we dit de afgelopen jaren vooral zagen, wordt steeds vaker gedaan door jongeren op elektrische fietsen. Voor de korte ritten een logische keuze, het is goedkoper, beter voor het milieu en er geldt, behalve dan voor de speed pedelec, op dit moment nog geen WA verzekeringsplicht. Er zijn twee soorten E-bikes op de markt; de standaard E-bike en de speed pedelec.

Er zijn een aantal verschillen tussen deze twee varianten:

 

E-Bike

Speed pedelec

Trapondersteuning

Ja

Ja

Meetrappen

Ja

Eventueel

Snelheid trapondersteuning

tot 25 km/uur

tot 45 km/uur

Max vermogen elektromotor

Tot 250 Watt

Tot 4 000 Watt

Minimum leeftijd bestuurder

NVT

16 jaar

Rijbewijs

Geen

WA (brommer)

Kenteken

Geen

Geel

Regels

Snorfiets

Bromfiets

Helm

Nee

Ja

Verplichte verzekering

Nee

WA

Geel kenteken

Voor restauranthouders die gebruik maken van de speed pedelec bezorgfiets, verandert er wel het een en ander. Vanaf 1-1-2017 krijgen alle nieuwe speed pedelecs een geel kenteken en worden daarmee gezien als bromfiets. De speed pedelecs die nu een blauw kenteken hebben, krijgen tot 1-7-2017 de tijd deze om te ruilen naar een geel kenteken. Het RDW heeft een brochure ontwikkeld voor de speed pedelec.

Welke aanvullende regels gelden er voor een speed pedelec?

  • / Een speciale goedgekeurde speed pedelec-helm (norm NTA 8776:2016) of een bromfietshelm verplicht (norm ECE 22.05) of kijk voor meer informatie over speed-pedelec-helm op de website van de NEN;
  • / 45 km/u op de rijbaan
  • / 30 km/u op het bromfietspad binnen de bebouwde kom
  • / 40 km/u op het bromfietspad buiten de bebouwde kom

Speed pedelec verzekeren

Op dit moment zijn de standaard elektrische bezorgfietsen veelal onder de AVB meeverzekerd. Echter de speed pedelecs hebben een eigen verplichte verzekering nodig. Uiteraard bieden wij bij de Vereende, net als voor bezorgbrommers, een oplossing aan voor de speed pedelec bezorgfietsen. Voor meer informatie neemt u contact op met de afdeling Klanten & Assurantieadviseurs van de Vereende: 070- 3408 100.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Meer informatie.

de Vereende Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

×