Foodtrucks

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond; foodfestivals. Vanuit opvallende foodtrucks wordt allerlei etenswaar verkocht. Van omgebouwde legertruck tot voormalig stadsbus; alles met wielen lijkt te kunnen worden omgebouwd tot foodtruck. Een verzekering afsluiten kan vaak via reguliere verzekeraars, maar hoe zit het met de food’brommer? Waar verzeker je die?

foorbrommer vierkant.jpg

Van loempiakraam tot cappuccinopiaggio

De opkomst van foodtruck is in Nederland razendsnel gegaan. Naast de in het straatbeeld ingebedde viskraam en loempiakar waren ze ineens daar; de foodtrucks. De één met een nóg exotischer naam dan de ander. Zo serveert Aloha Gaudi Hawaiiaanse poké bowls en kun je bij Deli Lama voor broodjes Balinees geroosterd varkensvlees terecht. Mister Maïsguy, de Pofferij ‘Hemelse Poffertjes’, ’t Omelet Loket en Car Paccio; ze doen goede zaken.

De foodtruck vind je veelal terug op de, eveneens als paddenstoelen uit de grond geschoten, verschillende foodfestivals. Van omgebouwde legertruck tot voormalig stadsbus en van oude SRV-wagen tot bakfiets; alles met wielen lijkt te kunnen worden omgebouwd tot een food’truck’.

Uitdagingen

De verbouwing van een vervoermiddel naar een onderscheidend, aantrekkelijk en opvallend mobiel restaurant(je) is een uitdaging op zich. Maar, wat denkt u van het verzekeren van een foodtruck? Niet alle verzekeraars bieden een passende verzekering voor foodtrucks. Toch is een verzekering meer dan belangrijk omdat voor veel foodtruckeigenaren hun foodtruck de enige bron van inkomsten is. Zij willen het mobiele restaurant graag goed verzekeren. Zeker als de foodtruck tot stand is gekomen na een ingrijpende verbouwing.

Food’brommer’

Bij de Vereende komen regelmatig aanvragen voor de verzekering van een foodtruck binnen. Opvallend in deze aanvragen is dat ook hier de bijzondere objecten, binnen een toch al bijzondere doelgroep, bij ons terechtkomen. Hoewel niet veel verzekeraars foodtrucks verzekeren, kunnen de omgebouwde legertrucks, voormalige stadsbussen en oude SRV-wagens vaak wel bij één van de reguliere verzekeraars die foodtrucks verzekeren terecht. Een food’truck’ die niet in de categorie voormalig stadsbussen en legertrucks valt, is bijvoorbeeld de gemotoriseerde bakfiets, een gemotoriseerde ijskar of de Piaggio. Kijken we even specifiek naar de Piaggio Ape; dat is een brommer. En deze brommer wordt steeds vaker gesignaleerd tussen zijn grotere broers en zussen op foodfestivals. De Piaggo Ape is namelijk heel makkelijk om te bouwen tot een onderscheidende, aantrekkelijke en opvallende foodtruck. Of moeten we hier zeggen food’brommer’?

Verzekering van de food’brommer’

Het verzekeren van brommers voor zakelijke doeleinden, dat doet de Vereende. Denkt u maar aan de verzekering van bezorgbrommers. Daarom verzekert de Vereende, ‘als brommer voor zakelijk gebruik’ ook de tot een minirestaurant omgebouwde Piaggio Ape’s, gemotoriseerde bakfietsen en ijskarren. Krijgt u een verzekeringsaanvraag voor een food’brommer’? Neem dan voor meer informatie contact op met de afdeling Klanten & Assurantieadviseurs van de Vereende via 070- 3408 100. Overigens kunt u ook voor het verzekeren van een ‘gewone’ viskraam of loempiakar bij de Vereende terecht.

Bronnen:

Parool: ‘Amsterdam krijgt 50 foodtrucks door de hele stad’, 28 juni 2015
Parool: ‘de beste foodtrucks van de Rollende Keukens 2017’, 19 mei 2017

Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Meer informatie.

de Vereende Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

×