Top 5 meest bijzondere aanvragen voor een evenementenverzekering

3 april 2019 - Op woensdag 20 maart ’19 is de lente officieel van start gegaan. Met de komst van de lente start ook het evenementenseizoen. De Vereende is een van de vier verzekeringsmaatschappijen die een evenementenverzekering kan verzorgen. De Vereende is als enige gespecialiseerd in evenementen met motorvoertuigen. Juist omdat deze risico’s op de meeste evenementenverzekeringen en AVB’s worden uitgesloten, is er een enorm gat ontstaan.

De specialistische verzekeraar biedt de mogelijkheid om dekking te verlenen voor meest uiteenlopende motorrijtuigen die gebruikt worden in allerlei situaties. In deze editie van de nieuwsbrief een top 5 van de meest bijzondere aanvragen voor onze evenementenverzekering.

 

5 – Autoparade

130831FVEF4175-800x425Voor autoliefhebbers zijn optochten vol met klassieke of bijzondere auto’s een waar genot om naar te kijken. In de zomerperiode zijn er diverse optochten met klassieke of bijzondere voertuigen. De Vereende wordt dikwijls gevraagd om mee te denken aan een oplossing voor de gaten in een verzekering die het organiseren van een optocht met zich mee brengen. Afgelopen seizoen zijn onder andere ter verzekering aangeboden; ongekentekende klassiekers, mini-karts en zelfs een tank. In samenspraak met de assurantieadviseur en de klant proberen wij met een passende oplossing te komen. 

3 – Stuntteams

drifting-2396960_960_720Op bijna iedere motorbeurs of auto-evenement zijn ze wel te vinden; de drifters. Uiterst bekwame bestuurders die auto’s en motoren laten dansen op hun commando. Glijdend door de bocht om vervolgens door een vlammenzee de auto te parkeren tussen twee andere auto’s. Het blijft altijd weer een spektakel om te zien. 

1 – Tractorpulling

NTTO_evenementTractorpulling (in de volksmond ook wel TrekkerTrek genoemd) is een sport, waarin men met een tractor een zware slede over een zo groot mogelijk afstand moet slepen. Degene die dit het beste doet, wint de race. Tractorpulling en de Vereende zijn al jaren een goed samenwerkende combinatie. Tractorpulling wint nog steeds aan populariteit waardoor er steeds meer organisaties ontstaan en daardoor meer evenementen plaatsvinden.

4 – Autorodeo

Auto rodeo_evenement

Een autorodeo is een evenement daoras ze in Oost-Nederlaand drok op bint, waorbi'j een stok of vieftien olde auto's rondriedt op een deur een gröppel umringd grösveld en tègen mekare anknalt. De leste auto die as nog rieden kan, is de winnaar.

Oftewel, zet een aantal auto’s, die meestal van de sloop zijn gehaald, in een arena en kijk wie er het langst blijft rijden. Alles is zo ongeveer toegestaan en het publiek geniet met volle teugen. De auto’s worden meestal wel in diverse klassen ingedeeld op basis van grootte of gewicht. Voor degenen die eens mee willen doen; in Nederland zijn diverse autorodeo’s te vinden. 

 

2 – Gazonmaaierrace

gazonmaaierrace_evenementJa, echt. Op grasmaaiers racen, het kan. Wat ooit begon als grap, is inmiddels uitgegroeid tot een serieus Nederlands kampioenschap. Er zijn twee klassen: de super-standaard en de special klasse.

Bij de super-standaard klasse zit nog een originele gazonmaaiermotor van maximaal 22 PK in de machine. In de special klasse zijn de originele krachtbronnen vervangen door motoren van maximaal. 600cc, zoals Honda CBR 600 of KTM SX 525 motoren. Met snelheden tot 110 km per uur op het rechte stuk en sensationele acties in de bochten is het een spektakel om te zien.

Aanvragen evenementenverzekering

De laatste jaren komen er veel verschillende soorten evenementen voorbij. Bij de Vereende kunnen we de motorrijtuigrisico’s rond evenementen verzekeren. Voor het aanvragen van een verzekering van een motorrijtuigevenement hebben wij een checklist ontwikkeld.

Mocht u een evenement aangeboden krijgen waar iets met motorvoertuigen gedaan wordt, dan kunt u met ons contact via [email protected] of 070-3408 100. Uiteraard denken we graag met u mee.