Kennisbank

Beredding

21-12-2017

Door middel van vergoeding van de bereddingskosten wordt de verzekeringnemer/verzekerde gestimuleerd om in te grijpen en maatregelen te nemen. 

Lees meer

Preventie en verzekeren bij gemotoriseerde evenementen

19-10-2017

Iedereen heeft op de televisie wel eens het programma gezien over tractor pulling. Een evenement waarbij tractoren in allerlei klassen (van standaard tot erg opgevoerd) op een parcours van zand en aarde zo ver mogelijk proberen te komen met een aanhanger achter de tractor die zichzelf steeds dieper in het te rijden parcours boort.

Lees meer

Subrogatie

05-10-2017

Het overgaan van een vordering op een derde; Subrogatie. Het is een woord dat we in de verzekeringspraktijk nog wel eens voorbij zien komen. Maar hoe werkt het nu ook alweer en wat zijn de regels die er gelden?

Lees meer

Zorgplicht van de financieel planner

05-10-2017

Florie Keuning, senior specialist Schade bij de Vereende zet op verzoek van de Beursbengel zaken rondom het hete hangijzer “ zorgplicht” voor u op een rij. Vanzelfsprekend komt haar dagelijkse BAVAM-ervaring binnen de Vereende bij het geven van de nodige voorbeelden goed van pas.

Lees meer

Woning of niet...

05-10-2017

U zult geregeld als makelaar gevraagd worden hoeveel overdrachtsbelasting de koper verschuldigd is (2% of 6%). Om die vraag te kunnen beantwoorden, dient u eerst vast te stellen of sprake is van een ‘woning’, waarvoor het lagere tarief geldt.

Lees meer

Joyride

24-08-2017

Hoe zit het met de verzekering als een voertuig wordt gebruikt voor joyriding? De verzekeringsspecialisten van de Vereende geven daar deze keer antwoord op.

Lees meer

AVP dekking in het buitenland

13-07-2017

Degene die op pad gaan, kennen vaak wel de voorwaarden van de reisverzekering. Maar, hoe zit het met de dekking op uw aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland? Wat als u op vakantie in Spanje per ongeluk schade aan een persoon of andermans spullen veroorzaakt?

Lees meer

de Vereende Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

×