Carnaval 2017, deel 2

Verenigingen, vrijwilligers en clubs zijn al maanden bezig met de voorbereidingen voor het carnavalsfeest, vaak wordt er ook al maanden van te voren gebouwd aan een praalwagen.

Want hoe mooier de praalwagen, hoe mooier de Carnavalsoptocht, hoe meer plezier de mensen hebben!

Met de grootste zorg wordt de praalwagenconstructie in elkaar gezet, de praalwagen moet immers nóg mooier en grootser worden dan het jaar ervoor! Tijdens de drukte van de voorbereiding wordt niet altijd nagedacht over een verzekering. Toch is dat goed om te doen. Als adviseur doet u de aanvraag natuurlijk via het Front Office van de Vereende. Hierdoor weet u zeker dat uw klant snel en goed is geholpen!

Risico’s tijdens de Carnavalsoptocht

Dat een grote en mooie constructie echter ook risico’s met zich mee kan brengen, daar wordt niet altijd aan gedacht:

/ De opbouw op de praalwagen kan zorgen voor instabiliteit, waardoor het voertuig minder makkelijk bestuurbaar wordt.
/ Door de opbouw kan de praalwagen een stuk zwaarder worden waardoor het remmen moeilijker gaat, of zelfs kan omslaan bij een onverwachte manoeuvre.
/ De combinatie van het trekkende motorrijtuig en de praalwagenaanhanger kan zo groot zijn dat het nemen van een bocht lastig wordt en hierdoor geparkeerd staande auto’s, wegmeubilair of toeschouwers worden aangereden.
/ De opbouw kan losraken, afbreken of omvallen, met alle mogelijke risico’s voor de mensen op de praalwagen en de toeschouwers.
/ Personen op de praalwagen kunnen van de praalwagen af vallen door een plotselinge stuur- of rembeweging van de bestuurder.

Zo zijn er nog wel meer mogelijke risico’s te bedenken. Risico’s waar de feestvierders liever niet aan denken gedurende het feestvieren, maar waar wel degelijk rekening mee moet worden gehouden omdat deze risico’s niet ondenkbaar zijn. En grote financiële gevolgen kunnen hebben voor de bestuurder van de praalwagen en/of de carnavalsvereniging.

Zorgeloos Carnaval vieren

Met de Vereende praalwagenverzekering heeft uw klant geen zorgen, want zowel de praalwagen als het trekkend motorrijtuig is verzekerd voor aansprakelijkheid.

Als uw klant een carnavalsvereniging is, kunnen alle deelnemende praalwagens aan een optocht in één keer worden verzekerd. De praalwagen is ook een dag vóór de optocht en een dag ná de optocht verzekerd, zodat uw klant de praalwagen tijdig en verzekerd kan vervoeren.

De Vereende praalwagenverzekering biedt zelfs dekking in België en in Duitsland, als de optocht maar begint en/of eindigt in Nederland.

De Vereende praalwagenverzekering; uw klant viert feest, wij bieden zekerheid!

Helaas kan uw klant voor een verzekering bij de meeste verzekeraars niet terecht.

Maar wel bij ons! Met de Vereende praalwagenverzekering draait uw klant niet voor de schade op. En áls er iets mis gaat, blijft het slachtoffer niet met lege handen achter. Onze unieke verzekering kan zelfs worden uitgebreid met een ongevallenverzekering voor inzittenden, waardoor ook dokterskosten zijn meeverzekerd.