Kennisbank

Ondernemingen in taxibranche in gevaar

22-02-2017

In het recente verleden is er voor taxibedrijven en –chauffeurs al veel veranderd door wetgeving, toenemende concurrentie en vergoedingen uit het basispakket, nu staat de branche voor een volgende uitdaging. Gebrek aan toegang tot een goede verzekering, brengt de continuïteit van ondernemingen in de taxibranche in gevaar.

Lees meer

De flexibele schil en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

22-02-2017

Heeft u een onderneming in de financiële dienstverlening en huurt u wel eens een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) in? Om een tijdelijk afwezige medewerker te vervangen, de werkdruk te verminderen of voor de expertise? En heeft u een BAVAM-polis voor uw beroepsaansprakelijkheid? Lees dan in dit artikel de gevolgen voor uw verzekering wanneer u een zzp’er inhuurt.

Lees meer

vorkclausule

De Vorkclausule. U heeft het ooit gelezen in de WFT boeken maar wat hield het ook alweer precies in?

Lees meer

Het Extern Verwijzingsregister (EVR)

08-02-2017

De afdeling Speciale Zaken van de Vereende bepaalt de duur van een melding in het Extern Verwijzingsregister (EVR) op basis van een checklist. In 2016 is deze checklist aangepast zodat de uiteindelijk vastgestelde registratietermijn representatiever is ten opzichte van de gepleegde onrechtmatige daad.

Lees meer

Carnaval 2017 de tocht

08-02-2017

Tellen u relaties de dagen tot carnaval al af? Nog een krappe 2,5 week en dan barst het feest los! Ieder jaar weer worden de praalwagens mooier, groter en uitbundiger. Leuk. Maar, is dat ook handig? Want, een uitbundig versierde kar veilig door een hossende menigte manoeuvreren, dat kan een hele opgave zijn. Goed verzekerd zijn, geeft dan rust. Hebben uw carnavalvierende relaties al een praalwagenverzekering afgesloten? Wacht niet te lang met aanvragen! Voor u het weet is het carnaval.

Lees meer

BAVAM-polis casus

08-02-2017

Er is weer een flink aantal keer gestemd op de items uit de poll van onze vorige nieuwsbrief. U had de keuze uit: ‘ bemiddeling bij verhuur’ en ‘klant negeert advies makelaar’. De meest stemmen zijn naar ‘klant negeert advies van zijn makelaar’ gegaan. Op dit onderwerp gaan wij dieper in door een casus met u te ‘bespreken’.

Lees meer

Carnaval 2017, deel 2

25-01-2017

Verenigingen, vrijwilligers en clubs zijn al maanden bezig met de voorbereidingen voor het carnavalsfeest, vaak wordt er ook al maanden van te voren gebouwd aan een praalwagen.

Lees meer

Carbage run 2017

In een oud barrel van max. € 500,- ruim 2.500 km rijden met temperaturen ver onder het vriespunt. Zal voor veel mensen niet direct klinken als een evenement waar je voor wil en moet inloten om mee te mogen doen.

Lees meer

Carnaval 2017

11-01-2017

Over een paar weken is het weer zover: dan barst het carnaval los. Bij een goede voorbereiding hoort een praalwagenverzekering. Meer weten over de praalwagenverzekering? Lees dan dit interview met Peggy van der Smitte, directeur van Marcel van der Smitte en partners uit Amersfoort.

Lees meer

Kentekenregeling versus kentekenplicht

11-01-2017

Hoewel er al behoorlijk aan de bezwaren van de landbouwbranche, zowel financieel als praktisch, is tegemoetgekomen, blijven er argumenten aangevoerd worden tegen een kentekenplicht voor landbouwvoertuigen.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Meer informatie.

de Vereende Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

×