Kennisbank

Indemniteitsbeginsel

06-04-2017

Voor schadeverzekeringen geldt dat de verzekering niet mag leiden tot vergoeding van een hoger bedrag dan de daadwerkelijk geleden schade; oftewel het indemniteitsbeginsel of indemniteitsprincipe.

Lees meer

OVi versus SVI

23-03-2017

Poll winnaar. Eén van onze specialisten verzekeringstechniek heeft de verschillen tussen de OVI en SVI voor u op een rijtje gezet.

Lees meer

Vriendendienst

09-03-2017

Er is weer volop gestemd op onze poll. Dit keer is, met een minimaal verschil, gekozen voor meer informatie over ‘de vriendendienst’.

Lees meer

Ondernemingen in taxibranche in gevaar

22-02-2017

In het recente verleden is er voor taxibedrijven en –chauffeurs al veel veranderd door wetgeving, toenemende concurrentie en vergoedingen uit het basispakket, nu staat de branche voor een volgende uitdaging. Gebrek aan toegang tot een goede verzekering, brengt de continuïteit van ondernemingen in de taxibranche in gevaar.

Lees meer

De flexibele schil en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

22-02-2017

Heeft u een onderneming in de financiële dienstverlening en huurt u wel eens een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) in? Om een tijdelijk afwezige medewerker te vervangen, de werkdruk te verminderen of voor de expertise? En heeft u een BAVAM-polis voor uw beroepsaansprakelijkheid? Lees dan in dit artikel de gevolgen voor uw verzekering wanneer u een zzp’er inhuurt.

Lees meer

vorkclausule

De Vorkclausule. U heeft het ooit gelezen in de WFT boeken maar wat hield het ook alweer precies in?

Lees meer

Het Extern Verwijzingsregister (EVR)

08-02-2017

De afdeling Speciale Zaken van de Vereende bepaalt de duur van een melding in het Extern Verwijzingsregister (EVR) op basis van een checklist. In 2016 is deze checklist aangepast zodat de uiteindelijk vastgestelde registratietermijn representatiever is ten opzichte van de gepleegde onrechtmatige daad.

Lees meer

Carnaval 2017 de tocht

08-02-2017

Tellen u relaties de dagen tot carnaval al af? Nog een krappe 2,5 week en dan barst het feest los! Ieder jaar weer worden de praalwagens mooier, groter en uitbundiger. Leuk. Maar, is dat ook handig? Want, een uitbundig versierde kar veilig door een hossende menigte manoeuvreren, dat kan een hele opgave zijn. Goed verzekerd zijn, geeft dan rust. Hebben uw carnavalvierende relaties al een praalwagenverzekering afgesloten? Wacht niet te lang met aanvragen! Voor u het weet is het carnaval.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Meer informatie.

de Vereende Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

×