Het is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Maaltijdbezorgers rijden relatief veel schade, bijna 6 keer meer dan een reguliere brommer. De schade is gemiddeld ook 75% hoger. En bestuurders van brom- en snorfietsers hebben 30 x meer kans op een dodelijk ongeval dan een automobilist.

De cijfers spreken voor zich en zorgen bovendien voor hogere verzekeringspremies op de bezorgbrommers.

5 verkeersregels

Om de verkeersveiligheid te verhogen en de schadelast te verminderen hebben Veilig Verkeer Nederland en de Vereende een campagne opgezet. Uit onderzoek blijkt dat de meeste ongelukken worden veroorzaakt door het gedrag van de maaltijdbezorger, zoals te snel rijden voor de situatie, geen voorrang geven of afgeleid zijn door bijvoorbeeld gebruik van de telefoon.

Daarom hebben we 5 regels opgesteld die – als ze consequent gevolgd worden – bijdragen aan veiliger rijden door maaltijdbezorgers. Om de boodschap opvallender en prikkelender te maken voor de bezorgers, hebben we deze laten vertalen in straattaal door een rapgroep uit Amsterdam. We hebben deze 5 regels verwerkt in een informatiepakket.

Informatiepakket

Dat pakket bestaat uit:

  • Stickers met de 5 verkeersregels. Deze is bedoeld voor op de box van de bezorgbrommer. Het formaat is A4 liggend.
  • Posters met de 5 verkeersregels. Deze is bedoeld voor in het bezorgrestaurants op een plek waar de maaltijdbezorgers veel komen, zoals in een kantine (indien aanwezig) of bij de kapstok. Op de poster staan natuurlijk de 5 verkeersregels, maar ook een QR code die linkt naar een filmpje van de bekende YouTuber Kalvijn die daarin de verkeersregels toelicht.
  • Een contract. Het is de bedoeling dat de eigenaar van het bezorgrestaurant dit uitprint en samen met de maaltijdbezorgers dit contract tekent voordat deze de weg opgaan, zodat het bewustzijn wordt vergroot om veiliger aan het verkeer deel te nemen.

 

Geef aan ons door hoeveel stickers en posters u wilt ontvangen via [email protected]

Downloads informatiepakket

Korting Eigen risico

Daarnaast kunt u korting ontvangen op het eigen risico op bezorgbrommers. Lees hier meer over op de volgende pagina. We hopen hiermee het aantal ongelukken en schades te verminderen, zodat op de langere termijn de premies kunnen worden verlaagd.

Lees meer over het eigen risico

Lees meer over onze actie 'eigen risico'