bezorgbromfietsverzekering

Voor wie

U kunt bij de Vereende terecht als u uw bezorgbrommer niet kunt verzekeren in de reguliere verzekeringsmarkt. Uw vorige verzekeraar heeft uw polis bijvoorbeeld beëindigd (royement) vanwege wanbetaling of vanwege het schadeverleden. Wellicht heeft u als eigenaar een strafrechtelijk verleden, of heeft u ooit fraude gepleegd. Of het soort bedrijf is moeilijk te verzekeren bij andere verzekeraars.

Een verzekering bij de Vereende kunt u alleen afsluiten via een assurantieadviseur. Onderaan deze pagina kunt u, na het invullen van uw postcode, de dichtstbijzijnde adviseurs vinden. Neem contact op met één van hen voor meer informatie over het afsluiten van een verzekering bij de Vereende.

De bromfietsverzekering van de Vereende is er niet alleen voor brommers, scooters en snorfietsen/solexen, maar ook voor brommobielen, (snelle) elektrische fietsen en speciale bromfietsen. Speciale bromfietsen zijn bijvoorbeeld de “aangewezen bromfietsen” waarvan de minister van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft bepaald dat deze de weg op mag. Voorbeelden hiervan zijn de Vespacar, Segway, de Trikke, de Zappy 3 en de Swing. Voor dit soort voertuigen gelden soms speciale regels. Zo is bijvoorbeeld een helm vaak niet verplicht.

Bezorgdiensten en overig zakelijk gebruik

Brommers en snorfietsen voor particulier gebruik kunnen uiteraard bij ons verzekerd worden. De Vereende biedt daarnaast –anders dan de meeste verzekeraars- ook de mogelijkheid om brommers en snorfietsen te verzekeren die zakelijk gebruikt worden. U kunt bij ons terecht voor het verzekeren van brommers en snorfietsen die gebruikt worden voor/als:

/ Bezorg- en koeriersdiensten voor zowel maaltijden als pakketjes;

/ Verhuur of lease;

/ Georganiseerde rondritten;

/ Verkoop’wagen’ of

/ Overig zakelijk gebruik

Waarom deze verzekering

Voor alle motorijtuigen die zich op de openbare weg begeven, is een verzekering voor de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam) verplicht. Dus ook voor alle varianten brom- en snorfietsen.

Dekking

Wettelijke aansprakelijkheid motorrijtuigen

Met de verplichte WAM dekking bent u verzekerd tegen schade die met het motorrijtuig wordt toegebracht aan anderen. De verzekerde som op deze polis is standaard:

- € 1.220.000 voor zaakschade en

- € 6.070.000 voor letselschade.

De WAM dekking is in veel gevallen uit te breiden met:

Ongevallenverzekering voor opzittenden

Deze verzekering keert een standaard bedrag uit wanneer u of een andere opzittende door een ongeval invalide raakt of overlijdt.

Premie

Omdat een verzekering bij de Vereende vaak maatwerk is, hebben wij geen premies op de website staan. Wilt u weten wat de bromfietsverzekering voor u kost? Neem dan contact op met uw assurantieadviseur.

Bijzonderheden / Let op!

De Vereende is een verzekeringsmaatschappij die uitsluitend samenwerkt met assurantieadviseurs. U kunt dus niet direct bij de Vereende een verzekering aanvragen. Heeft u nog geen assurantieadviseur? Zoekt u dan hier naar een kantoor bij u in de buurt.

Offerte aanvragen?
Zoek verzekeringsadviseur bij u in de buurt.

(Bijv 1111AA)

Voor de assurantieadviseur

De bezorgbromfietsverzekering kunt u via het portaal OnzeVereende aanvragen.

Wilt uw klant een bezorgbromfietsverzekering, maar heeft u nog geen samenwerkingsverband met de Vereende? Neem dan contact op met ons serviceteam. Dit kan via [email protected] of 070-3408110.