bezorgbrommer

Verzekering voor uw bezorgbrommer

Iedereen die met een motorrijtuig de openbare weg op wil, is verplicht om een verzekering te hebben die de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) afdekt. Dat geldt ook voor snorfietsen en bromfietsen. De Vereende heeft een verzekeringsoplossing voor zo’n beetje alles op wielen.

Voor wie

De bromfietsverzekering van de Vereende is er niet alleen voor brommers, scooters en snorfietsen/solexen, maar ook voor brommobielen, (snelle) elektrische fietsen en speciale bromfietsen. Speciale bromfietsen zijn bijvoorbeeld de “aangewezen bromfietsen” waarvan de minister van Infrastructuur en Milieu (IenM) heeft bepaald dat deze de weg op mag. Voorbeelden hiervan zijn de Vespacar, Segway, de Stint, de Trikke, de Zappy 3 en de Swing. Voor dit soort voertuigen gelden soms speciale regels. Zo is bijvoorbeeld een helm vaak niet verplicht.

Bezorgdiensten en overig zakelijk gebruik

Brommers en snorfietsen voor particulier gebruik kunnen uiteraard bij ons verzekerd worden. De Vereende biedt daarnaast –anders dan de meeste verzekeraars- ook de mogelijkheid om brommers en snorfietsen te verzekeren die zakelijk gebruikt worden. U kunt bij ons terecht voor het verzekeren van brommers en snorfietsen die gebruikt worden voor/als:

/ Bezorg- en koeriersdiensten voor zowel maaltijden als pakketjes;

/ Verhuur of lease;

/ Georganiseerde rondritten;

/ Verkoop’wagen’ of

/ Overig zakelijk gebruik

Een bromfietsverzekering specifiek voor bezorg- of koeriersdiensten aanvragen?

Kies in FrontOffice voor het product 'motorrijtuigen tot 50CC' en bij gebruik 'bezorgdiensten' of 'koeriersdiensten'.

Waarom deze verzekering

Voor alle motorijtuigen die zich op de openbare weg begeven, is een verzekering voor de Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM) verplicht. Dus ook voor alle varianten brom- en snorfietsen.

Dekking

Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM)

Met de verplichte WAM dekking bent u verzekerd tegen schade die met het motorrijtuig wordt toegebracht aan anderen. De verzekerde som op deze polis is standaard:

- € 1.220.000,- voor zaakschade en

- € 6.070.000,- voor letselschade.

De WAM dekking is in veel gevallen uit te breiden met:

Ongevallenverzekering voor opzittenden

Deze verzekering keert een standaard bedrag uit wanneer u of een andere opzittende door een ongeval invalide raakt of overlijdt.

Schadeverzekering voor opzittenden

Deze verzekering keert ook uit bij een ongeval, alleen bij deze verzekering wordt de werkelijke schade vergoed in plaats van een standaard uitkering. Er hoeft ook geen sprake te zijn van invaliditeit of overlijden. Deze verzekering geldt ook voor schade aan vervoerde eigendommen. Hier leest u meer.

Premie

Omdat een verzekering bij de Vereende vaak maatwerk is, hebben wij geen premies op de website staan. Wilt u weten wat de bromfietsverzekering voor u kost? Neem dan contact op met uw assurantieadviseur.

Belangrijke informatie

Wij verzekeren niet alleen bijzondere bromfietsen. Ook voor andere bijzondere objecten en situaties bieden wij een oplossing.

Kijk hier voor meer informatie over deze verzekeringsmogelijkheden:

bijzondere voertuigen

evenementen

korte termijnverzekeringen

Of stel hier uw vraag.

Staat uw risico er niet bij? Laat uw assurantieadviseur toch even contact met ons op nemen. Vaak lukt het ons om ook voor bijzondere aanvragen een passende verzekeringsoplossing te vinden.

Meer informatie?

Kijk op de pagina over aanvullende dekkingen.

Bijzonderheden / Let op!

De Vereende is een verzekeringsmaatschappij die uitsluitend samenwerkt met assurantieadviseurs. U kunt dus niet direct bij de Vereende een verzekering aanvragen. Heeft u nog geen assurantieadviseur? Zoekt u dan hier naar een kantoor bij u in de buurt.

Offerte aanvragen?
Zoek verzekeringsadviseur bij u in de buurt.

(Bijv 1111AA)