Camperverzekering

De camper was nog nooit zo populair als in de afgelopen coronatijd. Toen in de afgelopen zomer kamperen voor veel mensen nog de enige coronaproof optie voor de vakantie bleek, schoten de camperverkopen omhoog. Er zijn in Nederland nu meer dan 140.000 campers geregistreerd. De camper blijft een ‘corona-veilige-manier’ om mee op vakantie te gaan en de populariteit van de camper wint hierdoor nog steeds terrein. En uiteraard heeft de Vereende voor de bijzondere campergevallen een passende verzekeringsoplossing.

Camperverzekering

De camperverzekering van de Vereende is een motorrijtuigverzekering die in ieder geval bestaat uit de verplichte WA-dekking conform de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam). Naast deze verplichte dekking is, afhankelijk van een aantal factoren, zoals het gebruik en het bouwjaar een volledig cascodekking of een beperkt cascodekking bij te sluiten.

Voor wie?

U kunt bij de Vereende terecht als u uw camper niet kan verzekeren in de reguliere verzekeringsmarkt. Dit kan te maken hebben met de bijzondere aard van het voertuig, bijvoorbeeld als het een omgebouwde touringcar is. Maar het kan ook dat uw vorige verzekeraar uw polis bijvoorbeeld heeft beëindigd (royement) vanwege wanbetaling of een te groot schadeverleden. Wellicht heeft u een strafrechtelijk verleden of heeft u ooit fraude gepleegd waardoor een andere verzekeraar u niet accepteert.

Een verzekering bij de Vereende kunt u alleen afsluiten via een assurantieadviseur. Onderaan deze pagina kunt u, na het invullen van uw postcode, de dichtstbijzijnde adviseurs vinden. Neem contact op met één van hen voor meer informatie over het afsluiten van een verzekering bij de Vereende.

Verzekerde

Verzekerd op de camperverzekering zijn verzekeringnemer (de eigenaar van de camper), de bestuurder en de inzittenden van de camper. Inzittenden moeten wel voldoen aan de wettelijke eisen, dus moeten zij op ‘geldige zitplaatsen’ zitten tijdens het rijden. Dit zijn de zitplaatsen met goedgekeurde veiligheidsgordels.

Dekking

De WA-verzekering biedt dekking voor schade veroorzaakt met of door het verzekerde voertuig aan anderen.

De beperkt cascoverzekering voor de camper biedt dekking voor schade veroorzaakt door brand, diefstal/inbraak, ruitbreuk, storm, hagel en aanrijding met dieren.

De volledig cascoverzekering voor de camper biedt dekking voor schade veroorzaakt door alles wat ook onder de beperkt cascoverzekering is gedekt en daarbij ook nog andere gebeurtenissen, zoals botsingen en het van de weg of te water raken van de camper. De schade is bij de cascodekking ook verzekerd als deze door eigen schuld van de verzekerde is ontstaan.

Aanvullend kan ook nog gekozen voor een Ongevallen Inzittenden dekking (OI), een Schadeverzekering voor inzittenden (SVI) of motorrijtuigenrechtsbijstand.

Premie

De WA-premie voor de camperverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De massa van het ledig voertuig (het ledig gewicht);
  • Het soort gebruik van de camper, wordt deze uitsluitend privé gebruikt door u, of wordt deze ook verhuurd?
  • Uw schadeverleden;
  • Het aantal jaarlijks te rijden  kilometers en
  • of het een standaard camper betreft of een omgebouwd ander voertuig.

De premie voor de eventuele casco- of beperkt cascodekking zal per geval moeten worden vastgesteld en of deze dekking wordt verleend, is afhankelijk van de situatie. 

Als bij een vorige verzekeraar met de camper schadevrije jaren zijn opgebouwd die wij uit Roy-data kunnen overnemen, wordt er bonus/maluskorting op de premie verleend. Dit geldt zowel voor de WA-premie als voor de eventuele beperkt casco en volledig cascopremie.

Daarnaast is er assurantiebelasting verschuldigd. Voor de camperverzekering geldt een percentage van 21% assurantiebelasting.

Eigen risico

Afhankelijk van het gebruik (verhuur of niet) van de camper geldt een standaard eigen risico op de Wam- dekking. Bij eigen gebruik is het eigen risico € 450,- per gebeurtenis, bij verhuur is het standaard eigen risico € 500,-. Als het een bijzonder voertuig betreft, dus een omgebouwde bus of vrachtwagen, dan geldt standaard een eigen risico van €750,-.

Als beperkt casco- of volledig cascodekking mogelijk is, dan kan daar ook een eigen risico voor gelden. Dit is situatie-afhankelijk.

De van toepassing zijnde eigen risico’s op de camperverzekering worden vermeld op het polisblad.

Bijzonderheden

Verzekerd bedrag

Het verzekerd bedrag voor de WA-dekking voor de camperverzekering is wettelijk bepaald en bedraagt € 1.220.000,00 voor schade aan zaken en € 6.070.000,00 voor schade aan personen.

Verzekeringskaart

Verzekeringskaart-button_new

Wat moet ik doen bij schade?

Als u een beroep wilt doen op uw verzekering, meld dit dan bij uw assurantieadviseur. Hij/zij helpt u dan verder bij het afwikkelen van de schade.

Verzekering afsluiten?
Vind een adviseur in de buurt.

Een verzekering van de Vereende kunt u alleen aanvragen en afsluiten via een assurantieadviseur. Voer hieronder uw postcode in en vind direct verschillende adviseurs in uw buurt.

Voor de assurantieadviseur

De camperverzekering kunt u in het Portaal OnzeVereende aanvragen. Heeft u nog geen samenwerkingsverband met de Vereende? Neem dan contact op met ons serviceteam. Dit kan via [email protected] of 070-3408110.