Opstalverzekering voor een recreatiewoning

In deze tijden van corona kiezen veel mensen voor een vakantie in eigen land. In sommige gevallen kiezen mensen zelfs voor de aanschaf van een recreatiewoning. Met eigen sanitair is het de ideale oplossing voor een vakantie in de anderhalve meter samenleving.  Een bijkomend voordeel is dat een recreatiewoning ook verhuurd kan worden in de periode dat u er zelf geen gebruik van maakt.

Natuurlijk staat een recreatiewoning wel bloot aan alle gevaren die ook gelden voor een gewoon woonhuis. En misschien nog wel meer, of de recreatiewoning verhuurd wordt of niet. Gelukkig biedt de Vereende verzekeringsoplossingen voor zowel uw recreatiewoning als de inhoud daarvan.

Voor wie

U kunt bij ons terecht wanneer u moeite heeft om verzekeringen te sluiten in de reguliere verzekeringsmarkt. Uw vorige verzekeraar heeft uw polis bijvoorbeeld beëindigd (royement) vanwege wanbetaling of vanwege het schadeverleden. Wellicht heeft u als eigenaar een strafrechtelijk verleden, of heeft u ooit fraude gepleegd.  

Een verzekering bij de Vereende kunt u alleen afsluiten via een assurantieadviseur. Onderaan deze pagina kunt u, na het invullen van uw postcode, de dichtstbijzijnde adviseurs vinden. Neem contact op met één van hen voor meer informatie over het afsluiten van een verzekering bij de Vereende.

Dekking

De basisdekking is brand/ storm, inclusief blikseminslag en ontploffing. Afhankelijk van het gebruik, de bouwaard, de onderhoudstoestand en de ligging van de recreatiewoning is ook uitgebreide dekking mogelijk. Dan zijn schade door inbraak, leidingbreuk, neerslag en dergelijke ook meeverzekerd.

Wat is uitgesloten?

Schade door achterstallig onderhoud zoals vochtdoorlating van muren is altijd uitgesloten. Dat geldt ook voor schade door opzet, of neerslagschade door openstaande ramen of deuren. Daarnaast zijn de standaard uitsluitingen van toepassing, zoals overstroming, molest, aardbeving en atoomkernreactie.

Extra verzekeren

Ook de inhoud van een recreatiewoning kan worden verzekerd bij de Vereende, met een inboedelverzekering. Dit geldt zowel voor de inhoud van de recreatiewoning voor eigen gebruik als voor de inboedel van recreatiewoningen die verhuurd worden.

Wat is de premie?

De premie voor een verzekering voor een recreatiewoning is afhankelijk van de bouwaard van de woning. Voor huisjes die van steen zijn gebouwd is de premie lager dan voor houten huisjes of stacaravans.

Wat is het eigen risico?

Het standaard eigen risico bedraagt € 1.000,- per gebeurtenis (dit wordt bij schade ingehouden op de uitkering). Bij leegstand of tijdelijke bewoning van de recreatiewoning is het standaard eigen risico € 2.500,-.


Wat moet u doen bij schade?

Als u een beroep wilt doen op uw verzekering, meld dit dan bij uw assurantieadviseur. Hij/zij helpt u dan verder bij het indienen van de schade bij de verzekeraar. De verzekeraar zal de schade verder met u afwikkelen.

Verzekeringskaart

Verzekeringskaart-button_new

Verzekering afsluiten?
Zoek een verzekeringsadviseur in de buurt

*De BAVAM-polis kunt u direct bij ons afsluiten.

Voor de assurantieadviseur

De Opstalverzekering voor recreatiewoningen kunt u via het portaal OnzeVereende aanvragen.

Wilt uw klant een Opstalverzekering voor een recreatiewoning , maar heeft u nog geen samenwerkingsverband met de Vereende? Neem dan contact op met ons serviceteam. Dit kan via [email protected] of 070-3408110.