cyber verzekering

De verzekering

Cybercrime is in de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. De computer en internet zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse bedrijfsleven. Meer dan ooit bent u afhankelijk van uw data en systemen. Uw bedrijf is vaak kwetsbaarder dan u denkt. Een gehackte website kan uw reputatie schaden, een systeemuitval kan uw business verstoren. Deze aanvullende cyberverzekering dekt deze risico’s volledig af en biedt snelle en doelgerichte dienstverlening na dataverlies, hacking of cyberaanvallen.


Voor deze verzekering werken wij samen met verzekeraar Hiscox. Zij waren de eerste die in Nederland met een cyberverzekering op de markt kwamen en hebben hun sporen op dit gebied ruimschoots verdiend. U krijgt assistentie van ervaren security- en privacyprofessionals, met wereldwijd bereik en uitgebreide expertise, die werken volgens een gedegen incident response-plan. Zij helpen u bijvoorbeeld databases en websites te herstellen, belanghebbenden te informeren en de schade te beperken.

U krijgt dus ook een volledig pakket tegen uitstekende voorwaarden en een scherpe premie.

Verzekeringskaart CYBER dekking

verzekeringskaart-button kopie

Geen verborgen voorwaarden

Zodra u als verzekerde wordt geaccepteerd, bent u met de meest uitgebreide dekking verzekerd. Wanneer er uitsluitingen zijn, staan deze duidelijk in de verzekeringsvoorwaarden vermeld.

Voor wie

Voor financieel dienstverleners of makelaars/taxateurs in onroerende zaken met een BAVAM-polis die zich wil verzekeren tegen de gevolgen van cyberaanvallen.

Om gebruik te kunnen maken van deze aanvullende cyberverzekering mag de totale  jaaromzet van uw polis (voor alle hoedanigheden tezamen) niet meer bedragen dan € 1.000.000. Daarnaast kunt u deze verzekering niet sluiten als u als tussenpersoon/adviseur/agent in verzekeringen een agentschap bij Hiscox heeft.

Downloads

U kunt het aanvraagformulier per e-mail naar ons sturen. Gebruik hiervoor [email protected].

Dekking

Systeeminbraak
De financiële gevolgen van inbreuk op uw systemen of data zijn gedekt. Vergoed worden:

 • de kosten van forensisch onderzoek naar de oorzaak en de gevolgen van de inbraak;
 • de kosten van kennisgevingen aan uw providers, uw klanten, toezichthouders en andere belanghebbenden;
 • de extra kosten die gemaakt worden voor klantenondersteuning, bijvoorbeeld voor een callcenter;
 • de kosten van een PR-specialist, bijvoorbeeld voor crisismanagement of reputatieherstel.

Privacy
Ook de gevolgen van diefstal van privacygevoelige gegevens zijn verzekerd, zowel de aansprakelijkheidsschade als de eigen schade die voortvloeit uit de inbreuk. Vergoed worden:

 • de juridische kosten van uw verweer tijdens een onderzoek door bijvoorbeeld justitie, of als gevolg van schadeclaims van particulieren zonder dat wij een maximum stellen aan het uurtarief van uw advocaat;
 • de verweerkosten en eventueel de claims zelf als u claims ontvangt van particulieren (aansprakelijkheidsstelling door derden);
 • de civielrechtelijke/bestuurlijke boetes die een toezichthouder u oplegt. Moet u schadevergoeding betalen? Dan is dat eveneens gedekt.

Cyberaansprakelijkheid, multimedia-aansprakelijkheid
Als uw website of e-mail onbedoeld het auteursrecht schendt, laster verspreidt of een virus bevat, kan dit tot claims of schades leiden. Tegen deze claims bent u verzekerd.

Hacking
U bent verzekert tegen schade veroorzaakt door hackers:

 • reparatie, vervanging of herstel van bijvoorbeeld uw netwerk, websites of data;
 • kosten als gevolg van gestolen software of data;
 • kosten van onderzoek en advies op het gebied van systeembeveiliging.

Afpersing
Als hackers uw website of data gijzelen en u hiermee chanteren, is dit eveneens verzekerd. U krijgt bijstand van een erkend securityadviesbureau. Moet u losgeld betalen om de schade voor uw onderneming beperkt te houden? Dan wordt dit ook vergoed.

First response-vergoeding
Heeft u snel specialisten nodig? Dan is er dekking voor de redelijke en noodzakelijke kosten van de volgende experts (ongeacht of u hen zelf inschakelt of Hiscox dat voor u doet):

 • een eigen IT-securityspecialist of IT-adviseur voor eerste hulp;
 • een crisisconsulent, wanneer deze nodig is na een inbreuk op persoons- of bedrijfsgegevens, een beveiligingsfout of een systeemfalen;
 • een juridische eerstehulpadviseur.

Preventie

Door onze samenwerking met Hiscox profiteert u tevens van het gratis advies dat zij aanbieden:

 • Juridisch: Hiscox’s partner ICTRecht scant uw verwerkersovereenkomst en past deze waar nodig aan.
 • Security: Een securityscan op uw cyberrisico’s. Deze scan geeft inzicht in de huidige status van uw beveiligingsmaatregelen en helpt u uw cyberveiligheid te vergroten en de kans op schade sterk te verminderen.

Aanvullende dekking: Bedrijfsschade (business interruption)
Het uitvallen van uw systemen door hacking of een andere cyberaanval heeft gevolgen voor uw inkomsten. De financiële gevolgschade voor een duur van maximaal 12 maanden wordt vergoed. U kunt nu zelf kiezen of deze dekking relevant is voor uw bedrijf. Deze aanvullende dekking kan tegen meerpremie worden meeverzekerd.

Schade

Heeft u een claim of een incident? Net als bij uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering merkt u bij schade pas dat u uitstekend verzekerd bent. Hiscox hanteert hierbij dezelfde filosofie als die bij de BAVAM-polis geldt; het hanteren van de hoogste standaard in schadeafhandeling.

U krijgt gegarandeerd een snelle en deskundige afhandeling, waarbij de schadebehandelaars rekening houden met uw reputatie.

 

Bij schade neemt u contact op met:

Hiscox Nederland
Postadres Postbus 87033
1080 JA Amsterdam
Telefoon + 31 (0)20 517 0700, en per e-mail [email protected] (Hiscox incident response team).