IJzersterke voordelen van de BAVAM-polis

De BAVAM-polis is een begrip binnen de Nederlandse markt voor beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen. In de afgelopen 50 jaar profileerde BAVAM zich met een kwaliteitsproduct en daarnaast als kenniscentrum en autoriteit in de markt.

Het bieden van hoge kwaliteit is de rode draad. Maar wat zorgt dan voor deze hoge kwaliteit? We zetten de onderscheidende voordelen van de BAVAM-polis voor u op een rij:

  • Specifieke doelgroep
  • Ruime keuzemogelijkheden
  • No-claim bonus voor een goed schadeverloop
  • Direct contact
  • Vergaande dienstverlening

Specifieke doelgroep

De Vereende is de enige Nederlandse verzekeraar die zich met de BAVAM-polis richt op specifieke beroepsgroepen: financieel dienstverleners en makelaars & taxateurs in onroerende zaken.

Door onze focus op deze beroepen zijn onze acceptanten en de juristen op onze schadeafdeling experts in deze branches. Mede door het goede contact met brancheorganisaties zijn we uitstekend op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen het domein.

Zo kregen wij signalen dat er steeds meer gebruik werd gemaakt van e-bikes tijdens het verrichten van werkzaamheden en vervolgens de vraag of schade met of door zo’n e-bike op de AVB is verzekerd. Dat was niet het geval; maar per 1 januari 2022 zal ook deze schade verzekerd zijn als er aanvullend voor een AVB dekking bij de BAVAM-polis is gekozen, verzekeringnemer eigenaar van de e-bike is en de schade aan derden is veroorzaakt tijdens werkzaamheden voor uw bedrijf.

Zo springen wij altijd snel en adequaat in op de wensen van onze klanten.

Ruime keuzemogelijkheden

Ons product kent veel keuzemogelijkheden qua dekking. Waar sommige aanbieders geen of weinig keuze in verzekerde bedragen en/of eigen risico’s aanbieden , bieden wij juist verschillende mogelijkheden. Hierdoor kunnen wij een verzekering aanbieden die perfect bij uw behoefte en situatie past. Vanaf dit jaar bieden wij ook de mogelijkheid om een aanvullende cyberverzekering af te sluiten waarmee u bent verzekerd tegen de gevolgen van cyberaanvallen.

No-claim korting bij een goed schadeverloop

Als enige beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar bouwt u bij ons no-claim korting op. Hiermee kunt u een premiekorting krijgen tot 30%. Op deze manier wordt u “beloond” als er op uw polis geen schade-uitkering is geweest wegens de aansprakelijkheid voor beroepsfouten.

Direct contact

Ook het direct contact, zonder tussenkomst van en provisie voor een adviseur of inkoopcombinatie, waarderen onze klanten zeer. Bij acceptatie kunt u rechtstreeks met onze medewerkers schakelen voor een offerte op maat. Wijzigingen kunt u eenvoudig doorgeven. Bij onverhoopte schades wilt u een verzekeraar waar u vanaf het begin terecht kan voor advies en ondersteuning als u vragen heeft. U heeft dan geen behoefte aan een callcenter waar u telkens opnieuw uw verhaal moet vertellen om geholpen te worden. De BAVAM regelt dat. Bij schade heeft u een vaste jurist als aanspreekpunt.

 

Vergaande dienstverlening

Zelfs wanneer er nog geen sprake is van een aansprakelijkstelling, kunnen wij ondersteuning bieden. In sommige gevallen kan dat er zelfs toe leiden dat een aansprakelijkstelling voorkomen kan worden. Dit is natuurlijk in uw belang, maar kan ook in het belang zijn van uw eigen klantrelatie.

Daarnaast speelt onze advisering een belangrijke rol. Zijn er documenten die verband kunnen houden met uw aansprakelijkheid? Dan kunnen wij deze voor u toetsen.

Als laatste, noemen wij de ondersteuning bij tuchtzaken en ook bij klachten bij Kifid. Wij kunnen u bijstaan tijdens zittingen en helpen bij het opstellen van het verweer.

Voor de BAVAM-polis is het vanzelfsprekend dat dit gebeurt. Bij andere aanbieders moet u soms zelfs een toeslag betalen als u gebruik wilt maken van extra hulp en service. Daar gaat de BAVAM-polis verder dan in de markt gebruikelijk is. Het is dan ook niet vreemd dat onze klanten ons jaarlijks een uitstekende beoordeling geven in het klantonderzoek naar onze dienstverlening (bron: KTO Zakelijk, gecoördineerd door het Verbond van Verzekeraars).

Nog geen BAVAM-polis?

Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd geraakt in het sluiten van een BAVAM-polis? Klik hieronder op offerte aanvragen en één van onze acceptanten neemt contact met u op om de mogelijkheden van een BAVAM-polis met u te bespreken. Of neem zelf contact op met onze specialisten van de BAVAM-polis via 070-3408 100 of  via [email protected].

 

Offerte aanvragen Meer lezen over de BAVAM polis