Welkom

Wij zijn blij u te kunnen helpen. Wij hopen dat u net zo blij bent.

Helaas kunt u uw verzekering niet bij een andere verzekeraar afsluiten. Alleen bij de Vereende is dit mogelijk. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Een oorzaak kan uw gedrag zijn, waardoor u voorlopig niet meer bij een gewone verzekeraar terecht kan. Bijvoorbeeld dat u uw premies niet op tijd betaald heeft, veel schades heeft geclaimd, fraude heeft gepleegd of een crimineel verleden heeft. Het kan ook zijn dat gewone verzekeraars het risico dat u wilt verzekeren, niet willen verzekeren. Bijvoorbeeld uw taxi of bezorgbrommer.

Dat kan een teleurstelling zijn..

Graag willen we uitleggen dat de hulp van de Vereende iets heel moois is. U kunt zich in ieder geval verzekeren. Wij hopen dat u uiteindelijk net zo blij met ons bent als wij met u. De Vereende geeft u de zekerheid waar de tijd om vraagt. Klik hieronder voor meer informatie of bekijk onze veelgestelde vragen/FAQ.

Lees meer over:

U heeft misschien nog niet eerder van de Vereende gehoord. Wie is de Vereende eigenlijk? De Vereende is het verzekeringsbedrijf dat bijzondere risico’s wel wil verzekeren als dat niet kan bij andere verzekeraars. Dus ook voor uw risico gaan we tot het uiterste. Wij zijn blij dat we u een verzekeringsoplossing aan kunnen bieden. En wij hopen dat u net zo blij met ons bent.

Vangnet

Vanuit onze vangnetrol kijken we goed naar de individuele omstandigheden. Daarom sturen wij u een offerte op maat.

De Vereende is anders dan een reguliere verzekeraar. Vanuit onze rol proberen we voor elk risico een verzekeringsoplossing te bedenken. Maar ook voor ons is het niet mogelijk om elk risico te verzekeren. De Vereende heeft geen acceptatieplicht. Gelukkig kunnen we voor de meeste risico’s wel een verzekeringsoplossing bieden. Wij streven vanuit onze maatschappelijke rol niet naar zoveel mogelijk winst.

Goede service
De Vereende is een intermediaire verzekeringsmaatschappij. Dit betekent dat u altijd via een assurantieadviseur (tussenpersoon) een verzekering afsluit. Omdat u niet bij een andere verzekeraar terecht kan, is goed advies belangrijk. De adviseur spreekt met u over de reden waarom u alleen bij de Vereende terecht kunt. Samen kunt u bespreken of u  iets kan doen om te zorgen dat u snel weer naar een andere verzekeraar kunt?

Een assurantieadviseur is uw eerste aanspreekpunt en kan u helpen bij alle vragen over uw verzekeringen. Samen met de assurantieadviseur willen wij u zo goed mogelijk bedienen.

Schade
Als u schade heeft, kunt u dit het beste met uw assurantieadviseur bespreken. Hij kan u adviseren wat u het beste kunt doen. Voor veel schades kunt u inmiddels ook kiezen om deze te laten herstellen als dat mogelijk is, in plaats van om alles te vervangen. Wij ontzorgen u dan volledig, het is voor u goedkoper omdat uw eigen risico lager is  en het is ook milieuvriendelijker. Dat laatste is iets wat wij vanuit onze maatschappelijke rol ook graag ondersteunen.

U kunt zich niet bij een andere verzekeraar verzekeren en nu kan u alleen nog bij de Vereende terecht. De premie die u bij de Vereende betaalt is vaak hoger dan bij een reguliere verzekeraar. Waarom is dat?

Gemiddeld meer schade
De Vereende is een vangnetverzekeraar. Wij verzekeren alleen die risico’s die niet bij een andere verzekeraar verzekerd worden. Hier kunt u daar meer over lezen (link naar pagina Bijzondere risico’s). Deze risico’s hebben gemiddeld ook meer schades. Samen met andere verzekerden betaalt u deze schades. Daarom is het logisch dat de premie hoger ligt dan u bij een gewone verzekeraar gewend bent.

Gemiddeld meer kosten
De Vereende wil voor iedereen een oplossing bieden. als dat mogelijk is. Voor elke aanvraag bepalen we daarom alle risico’s en daarna stellen we de voorwaarden, het eigen risico en de premie vast. Vaak is dat dus maatwerk. Dat kost meer dan hoe andere verzekeraars werken.

Geen winstmaximalisatie
De Vereende heeft een maatschappelijk doel. Wij helpen klanten die andere verzekeraars niet helpen. En wij hebben niet het doel om onze winst te maximaliseren. Wij moeten wel voldoen aan de eisen van De Nederlandse Bank.

Geen incassobureau wel vooruitbetalen
Bij de start van uw verzekering betaalt u 3 maanden premie vooruit. Vanaf de derde maand betaalt u dan weer premie. Dat is de premie voor de vierde maand. Als u gekozen heeft voor halfjaarlijkse of jaarlijkse betaling betaalt u een (half) jaar vooruit. Doordat we kiezen voor vooruitbetaling voorkomen we  incassokosten.

Geen incassoprocedure, wel een waarborgsom
Heeft u een motorvoertuigverzekering, dan betaalt u meestal ook een waarborgsom. Dat is € 268. Heeft u meerdere motorvoertuigen bij ons verzekerd, dan betaalt u maar 1 keer de waarborgsom. Als u uw premie niet betaalt dan beëindigt de Vereende uw verzekering. Het bedrag dat u nog moet betalen, wordt verrekend met de waarborgsom.

Heeft u uw premie betaald, dan krijgt u de waarborgsom terug bij het beëindigen van uw laatste motorvoertuigverzekering.

U kunt zich niet bij een andere verzekeraar verzekeren en nu komt u bij de Vereende terecht. Wij zijn de verzekeraar voor bijzondere risico’s. Wij zijn blij dat we een oplossing voor u hebben.

Wat maakt een risico eigenlijk bijzonder?
Dit kan meerdere oorzaken hebben. Een oorzaak kan uw gedrag zijn, waardoor u voorlopig niet meer bij een gewone verzekeraar terecht kan. Bijvoorbeeld doordat u uw premies niet op tijd betaald heeft, veel schades heeft geclaimd, fraude heeft gepleegd of een crimineel verleden heeft.

Het kan ook zijn dat gewone verzekeraars het risico dat u wilt verzekeren, niet willen verzekeren. Bijvoorbeeld uw taxi of bezorgbrommer of bijzonder huis. Er is bijvoorbeeld een hoog risico op schade of het voorwerp is zo uniek dat verzekeraars er nog geen ervaring mee hebben.

Bijzondere risico’s
Op onze website krijgt u een goede indruk welke bijzondere risico’s wij allemaal kunnen verzekeren. Staat uw risico er niet tussen, dan betekent dat zeker niet dat het niet kunnen verzekeren. Integendeel, we horen graag van uw assurantieadviseur wanneer u een ander risico heeft wat nergens anders verzekerd kan worden. Dan proberen wij u een oplossing aan te bieden.

Maatwerk
Het accepteren van een bijzondere risico’s is maatwerk. Wij noemen het zelf ambachtelijk accepteren. We vragen meer informatie op zodat we echt een voorstelling van uw situatie kunnen maken. Het is dus niet dat we meteen een aanbieding kunnen doen, want maatwerk kost soms tijd. Wij snappen dat het niet leuk is als onze offerte enkele dagen op zich laat wachten. We zetten ons dan ook voor 100 procent in om de verzekering zo snel mogelijk rond te krijgen. Maar het komt ook, gelukkig niet vaak, voor dat zelfs de Vereende een risico niet wil of kan verzekeren.

Assurantieadviseur
De Vereende is een intermediaire verzekeringsmaatschappij. Dit betekent dat u altijd samen met een assurantieadviseur (tussenpersoon) een verzekering afsluit. Dit kunt u niet zelf doen. Een assurantieadviseur is uw eerste aanspreekpunt en kan u helpen bij alle vragen over uw verzekeringen. Uw adviseur zal eerst kijken of hij uw risico kan verzekeren via een andere verzekeraar. Bij een andere verzekeraar is uw premie meestal lager. Lukt het niet om een andere verzekeraar te vinden die het risico wil verzekeren, dan vraagt hij of zij bij ons een offerte aan.

Klanten aan het woord

In de onderstaande filmpjes vertellen 3 klanten waarom ze hebben gekozen voor de Vereende. Wat maakt de Vereende anders dan andere verzekeraars?

ALLCar

RotterTram

TATTOO BOB